| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:00 – 16:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 12:00 časova

Praznici

Adresa
San Li Tun, Dong 6 Jie 1
100600 BEIJING (PEKING)
NARODNA REPUBLIKA KINA

Telefon: +8610/ 6532-3516, 6532-3016 Lokacija/Mapa
Telefon:  +8610/ 6532-5413, 6532-1693 Konzularna nadležnost
  Počasni konzuli
Korespodent za kineski jezik: +8610/ 6532-1562  
Fax:       +8610 / 6532-1207  
E-mail: embserbia@embserbia.cn  
Veb sajt: http://www.beijing.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Filmsko popodne sa studentima srpskog jezika sa univerziteta u Pekingu

Ambasada R. Srbije u Pekingu je 14. juna 2018. godine organizovala „Filmsko popodne“ za studente srpskog jezika sa Pekinškog univerziteta za međunarodne studije (BISU) i Pekinškog  univerziteta za strane studije (BFSU) gde se srpski izučava kao obavezni predmet. Više od 40 studenata zajedno sa svojim profesorima su bili gosti projekcije filma „Montevideo, vidimo se!“.

Studente je pozdravio ambasador Milan Bačević, a nakon projekcije filma , studenti su u razgovoru sa sastavom Ambasade predstavili svoje znanje srpskog jezika. Kao uspomenu na „Filmsko popodne“, Ambasada je studentima darovala suvenire Srbije.
 


Ministar prosvete Srbije posetio Kinu

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i državni sekretar Ana Langović Milićević boravili su u poseti Kini od 27. maja do 2. juna 2018. godine tokom koje su učestvovali na 6. Dijalogu obrazovnih politika Kina-CIEZ u Šendženu 28. maja 2018, a potom posetili Ćingdao, Vendžou i Šiđiadžuang. Tokom posete Kini, ministar se sreo sa lokalnim zvaničnicima, posetio je Šendžen univerzitet i Medicinski univrzitet u Vendžou, bio gost i strukovnih škola i prisustvova ceremoniji otvaranja Kancelarije za razvoj srpsko-kineske saradnje u Vendžou i potpisivanja odgovarajućih dokumenata u Centru Pojas i put za inovativnu saradnju u Ćingdau kojima je predviđena obrazovno-sportska saradnja dve zemlje.


Sufinansiranje projekata koji doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore i matične države i Srba u regionu

Ministatstvo spoljnih poslova, Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, rasposuje jednom godišnje Konkurs za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore, kao i matične države i Srba u regionu, a koji će ove godine trajati u vremenu od 12. do 30. marta 2018. godine.

S tim u vezi, ovim putem vas obaveštavamo da su objavljeni Konkurisi za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore, kao i matične države i Srba u regionu, Ministarstva spoljnih poslova - Uprave za saradnju sa dijasporom i Srba u regionu.

Informacije, uslove i način realizacije Konkursa, mogu se naći na sledećim linkovima, i to:

Za dijasporu:

http://www.dijaspora.gov.rs/konkurs-za-sufinansiranje-projekata-organizacija-iz-dijaspore/ i

Za Srbe u regionu:

http://www.dijaspora.gov.rs/konkurs-za-sufinansiranje-projekata-organizacija-iz-regiona/.


 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova