| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 8:00 – 16:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 12:00 часова

Празници

Адреса
San Li Tun, Dong 6 Jie 1
100600 ПЕКИНГ
НАРОДНА РЕПУБЛИКА КИНА

Тел.:  +8610/ 6532-3516, 6532-3016 Локација/Мапа
ефн:  +8610/ 6532-5413, 6532-1693 Конзуларна надлежност
  Почасни конзули
Коресподент за кинески језик: +8610/ 6532-1562  
Факс: +8610/ 6532-1207  
E-mail: embserbia@embserbia.cn  
Интернет сајт: http://www.beijing.mfa.gov.rs  

 


 
Информација о путовању у НР Кину

           Министарство јавне безбедности НР Кине обавестило је да ће сходно одредбама Закона о контроли изласка и уласка у НР Кину, кинески погранични органи на граничним прелазима започети са поступком узимања отисака прстију за све странце узраста од 14 до 70 година старости.

           Од ове одредбе изузети су само носиоци дипломатских пасоша, кинеских дипломатских виза, виза из куртоазије (изузимајући службена лица са чијим земљама постоји реципроцитет), лица која уживају привилегије на основу билатералног споразума или принципа узајамности, функционери ранга изнад заменика министра и чланови њихових делегација, лица чији су отисци непотпуни или чије отиске није могуће узети, као и у посебним случајевима по одобрењу Министарства јавне безбедности.


ОГЛАС ЗА ПРУЖАЊЕ УСЛУГА У ЦИЉУ ОТУЂЕЊА НЕПОКРЕТНОСТИ – ОТУЂЕЊА ДИПЛОМАТСКЕ НЕПОКРЕТНЕ ИМОВИНЕ У ЊУЈОРКУ (СЈЕДИЊЕНЕ АМЕРИЧКЕ ДРЖАВЕ), ТОКИЈУ (ЈАПАН), БОНУ (НЕМАЧКА) И БЕРНУ (ШВАЈЦАРСКА)

Оглас за пружање услуга у циљу отуђења непокретности - отуђења дипломатске непокретне имовине у Њујорку (Сједињене Америчке Државе), Токију (Јапан), Бону (Немачка) и Берну (Швајцарска)


 
 
У ПЕКИНГУ ОТВОРЕН СРПСКИ КУЛТУРНИ ЦЕНТАР – ИВО АНДРИЋ

Уз звуке гусала и изложбе савремене српске уметности, у Пекингу у уметничкој зони 798 је 29. новембра 2018. свечано отворен Српски културни цента, који је понео велико име нашег нобеловца. Културни центар је отворио министар културе и медија Р. Србије г. Владан Вукосављевић, а у улози почасног госта церемонији је присуствовао и говорио министар културе и туризма НР Кине г. Луо Шуганг.


Министар Владе Р. Србије је у свом обраћању рекао да је свеобухватно стратешко партнерство, дубоко пријатељство и веома динамична сарадња у области културе и уметности Србије и Кине утицало да Србија баш у Пекингу оснује свој други културни центар у свету, где ће кинески грађани моћи да упознају српску културу.


Културни центар ће афирмисати српску савремену ликовну и примењену уметност, промовисати филмска остварења а и створити услове за учење српског језика и њене културе. Програми Центра предочиће кинеским грађанима и Србију као туристичку дестинацију – разноврсним фестивалима и културним наслеђем.


Министар Луо Шуганг је рекао да су догађаји попут овог од великог значаја за све у Кини, посебно за билатералне културне односе две земље, јер отварају нови прозор кроз који ће кинеска публика више научити о српској прошлости и садашњости.  У Пекингу се наредне 2019. године очекује отварање Кинеског културног центра у Београду.


Пекиншки Културни центар Србије је други културни центар Србије у свету

 


НАБАВКА УСЛУГА ОРГАНИЗАЦИЈЕ ДОГАЂАЈА И ПРОМОЦИЈЕ НАСТУПА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ НА КИНЕСКОМ МЕЂУНАРОДНОМ УВОЗНОМ САЈМУ У ШАНГАЈУ, НР КИНА

У циљу реализације Одлуке Владе Републике Србије 05 Број: 037-9445/2018-1 од 11.10.2018. године ради организације догађаја и промоције наступа Републике Србије на Кинеском међународном увозном сајму у Шангају, у Народној Републици Кини, Амбасада Републике Србије у Народној Републици Кини објављује Позив за подношење понуда и Образац понуде у поступку доделе уговора о пружању услуга организације догађаја и промоцине Републике Србије на Кинеском међународном сајму у Шангају, Народна Република Кина.

Позив за подношење понуде можете преузети овде

Образац понуде можете преузети овде

 

       Амбасада Републике Србије у НР Кини
       Дана 20. октобра 2018. године
 


Филмско поподне са студентима српског језика са универзитета у Пекингу

 Амбасада Р. Србије у Пекингу је 14. јуна 2018. године организовала „Филмско поподне“ за студенте српског језика са Пекиншког универзитета за међународне студије (BISU) и Пекиншког  универзитета за стране студије (BFSU) где се српски изучава као обавезни предмет. Више од 40 студената заједно са својим професорима су били гости пројекције филма „Монтевидео, видимо се!“.

Студенте је поздравио амбасадор Милан Бачевић, а након пројекције филма , студенти су у разговору са саставом Амбасаде представили своје знање српског језика. Као успомену на „Филмско поподне“, Амбасада је студентима даровала сувенире Србије. 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова