| |     ћирилица | english  
Naslovna
Virtuelni matičar za dijasporu

Kancelarija za saradnju sa dijasporom u Nišu, Regionalna razvojna agencija “JUG“ i Uprava za građanska stanja i opšte poslove Grada Niša pokrenuli su servis „Virtuelni matičar za dijasporu“ – jednostavan, brz, efikasan i uslužan način naručivanja i plaćanja dokumenata iz inostranstva, koji, pokrenut iz Niša, po prvi put u Srbiji doprinosi jačanju veza između dijaspore i matice, odnosno srpskog rasejanja i lokalnih samouprava.

Iz bilo koje tačke na svetu, putem interneta je moguće naručiti izvod iz matične knjige rođenih, izvod iz matične knjige venčanih, izvod iz matične knjige umrlih i knjige državljana. Izvodi se dostavljaju poštom na navedenu adresu u roku od 15 dana od datuma plaćanja Visa, Master ili Maestro karticom.

Sve informacije u vezi sa servisom „Virtuelni matičar za dijasporu“ se mogu dobiti koristeći kontakt formulara na sajtu Kancelarije za saradnju sa dijasporom www.dijasporanis.com (rok za odgovor je 48 sati), ili pozivanjem Gradskog pozivnog centra na +381 18 505 505 (radno vreme: od 7:30 do 20:00 sati, subotom od 7:30 do 14:00, UTC+01:00).

Link servisa „Virtuelni matičar za dijasporu“ je:

http://www.eservis.ni.rs/dijasporaweb/iface.aspx


Verzija za štampu
Dijaspora
Dopunska škola na srpskom jeziku u Pekingu
Virtuelni matičar za dijasporu
OBAVEŠTENJE ZA UPIS U BIRAČKI SPISAK ZA GLASANJE U INOSTRANSTVU
Servis za brze odgovore Kancelarije za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu
O dijaspori
Klubovi
Mediji
Dopunska nastava
SPC
Projekti za dijasporu
Vojni memorijali