| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 8:00 – 16:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 12:00 часова

Празници

Адреса
San Li Tun, Dong 6 Jie 1
100600 ПЕКИНГ
НАРОДНА РЕПУБЛИКА КИНА

Тел.:  +8610/ 6532-3516, 6532-3016 Локација/Мапа
ефн:  +8610/ 6532-5413, 6532-1693 Конзуларна надлежност
  Почасни конзули
Коресподент за кинески језик: +8610/ 6532-1562  
Факс: +8610/ 6532-1207  
E-mail: embserbia@embserbia.cn  
Интернет сајт: http://www.beijing.mfa.gov.rs  

 


 
Информација о путовању у НР Кину

           Министарство јавне безбедности НР Кине обавестило је да ће сходно одредбама Закона о контроли изласка и уласка у НР Кину, кинески погранични органи на граничним прелазима започети са поступком узимања отисака прстију за све странце узраста од 14 до 70 година старости.

           Од ове одредбе изузети су само носиоци дипломатских пасоша, кинеских дипломатских виза, виза из куртоазије (изузимајући службена лица са чијим земљама постоји реципроцитет), лица која уживају привилегије на основу билатералног споразума или принципа узајамности, функционери ранга изнад заменика министра и чланови њихових делегација, лица чији су отисци непотпуни или чије отиске није могуће узети, као и у посебним случајевима по одобрењу Министарства јавне безбедности.


ОГЛАС ЗА ПРУЖАЊЕ УСЛУГА У ЦИЉУ ОТУЂЕЊА НЕПОКРЕТНОСТИ – ОТУЂЕЊА ДИПЛОМАТСКЕ НЕПОКРЕТНЕ ИМОВИНЕ У ЊУЈОРКУ (СЈЕДИЊЕНЕ АМЕРИЧКЕ ДРЖАВЕ), ТОКИЈУ (ЈАПАН), БОНУ (НЕМАЧКА) И БЕРНУ (ШВАЈЦАРСКА)

Оглас за пружање услуга у циљу отуђења непокретности - отуђења дипломатске непокретне имовине у Њујорку (Сједињене Америчке Државе), Токију (Јапан), Бону (Немачка) и Берну (Швајцарска)


 
 
КОНКУРСИ ЗА ДИЈАСПОРУ


Министарство спољних послова Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону својим Одлукама бр. 101/30-2019/01 и 101/30-2019/01 од 08. марта 2019. године расписала је конкурсе за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону, као и матичне државе и дијаспоре.
Конкурси су отворени од 13.марта о.г. до 1. априла о.г.
Све информације о конкурсима и процедури могу се наћи на линку

http://www.dijaspora.gov.rs/uprava-za-dijasporu-konkursi/


Амбасадор Милан Бачевић у посети граду Ђилин

Амбасадор Милан Бачевић је посетио град Ђилин истоимене провинције где је имао разговор са партијским секретаром градског комитета г. Вангом Тингкаием.

У добродошлици амбасадору Бачевићу који је трећи пут гост Ђилина, секретар Ванг је захвалио амбасадору на његовом личном доприносу у подстицању развоја сарадње између Ђилина и Србије и изразио очекивање за ширење области сарадње и констатовао да за то постоје велики потенцијали, имајући у виду комплементарне предности наше земље и Ђилина.

Амбасадор Бачевић је такође био домаћин пословног форума на којем су представницима локалних кинеских предузећа представљене инвестиционе прилике и стратешки пројекти на којима би, по узору на већ реализоване српско-кинеске пројекте, могле да буду ангажоване и компаније из Ђилина.   


Посета амбасадора Милана Бачевића Харбину

Амбасадор Милан Бачевић је 25-28. фебруара 2019. боравио у Харбину где га је примио градоначелник главног града Хеилунгђианг провинције г. Сун Џе. У разговору су истакнути односи пријатељства које су недавно успоставили Харбин и Ужице и комплементарности сарадње Харбина и Србије. Током боравка у Харбину, амбасадор је посетио и Факултет за словенске студије Педагошког универзитета. У разговору са ректором универзитета г. Сун Лиђуном, било је речи о унапређењу наставе српског језика и начинима за интензивнију студенску размену. Значајни део времена је одвојен за дружење и разговор амбасадора Бачевића са студентима који су потом погледали филм „Заспанка за војника“.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова